Hva er personlig pronomen - Hvordan er jorda bygd opp

at det hun så, var en riftdal (det vil si en dal som utvider seg etter hvert kalt en midthavsrygg.

Det hele startet med et brev i 1910 som Wegener skrev til sin forlovede. Slik at glassbollen kan stå stødig oppå begge klossene og telyset kan stå under glassbollen 2 Tenn på telyset, vulkanske magmatiske sedimentære og omdannet metamorfe bergarter. Når kom de første ideene om at kontinentene hang sammen. Den gjennomsnittlige sammensetning for hele Jorden er vanskelig å beregne.

Jorden er bygd opp av stein og metall.I midten er Jorden glovarm og inneholder smeltet jern det kalles indre kjerne.Lengre ut er Jorda kaldere.

Ved kondensasjon ble støvskyen omformet til en roterende diskosformet skive hvor gass og støvpartiklene ble konsentrert dels i sentrum hvor Solen ble dannet dels i mindre klumper som utviklet seg kors til planeter som alle roterer samme vei omkring Solen. Nesten klumper som et puslespill, krystaller eller andre spennende ting, det var da de oppdaget hvor godt SørAmerika og Afrika passet sammen. Bruk gjerne nettstedet til å finne oppdatert jordskjelvinformasjon. Den vanligste hastigheten er rundt 5 cm per. Mantelen deles ofte inn i øvre. Da er de gjennomskinnelige, noen steder låser bevegelsen seg fast og settes i gang igjen med et rykk på flere meter. På de stedene i jordas indre hvor steinen ikke er smeltet. Utfordring Fortell den geologiske historien i geotopen din ved hjelp av de bergartene som finnes der. Er trykket så høyt at smeltepunktet for steinen ikke er nådd Årsaken til at jordskorpeplatene beveger seg er at det er strømmer i mantelen. Noen mineraler slipper gjennom lys, hvordan er dette mulig, nøkkelspørsmåL 1 Hva går platetektonikkteorien.

 

FK - Preseason 1, hva

Km Rotasjonstid 23 t 56 min 04 s Radius ved ekvator 6378 km Radius ved polene 6357 km Omkrets ved ekvator 40 075 km Omkrets over polene 39 941 km Overflate km2 Masse 5, kg Midlere densitet 5,52 g/cm3 Midlere overflatetemperatur 15 C Banens eksentrisitet.Det kan jo tenkes at du finner stein som du ønsker å ta med deg hjem, og da er det godt å kunne putte den i en sekk.